Project

Voorbeeldproject Food

Een mooi voorbeeld is een project dat bij Friesland Campina (hierna FC) wordt uitgevoerd. Bij dit project is Skidworx verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerpen van de installatie. Hieronder valt het ontwerpen van skids, leiding tracés en framewerk. Daarnaast werken we samen met de klant, en met een aantal andere bedrijven die de disciplines, “Proces” en “E&I” vertegenwoordigen.

Bij een typisch project van FC doorloop je een aantal fases voordat het daadwerkelijke product wordt gemaakt. In de eerste fase zal een 0-meting worden gedaan. Skidworx zal in deze fase de taak hebben alles goed in kaart te brengen d.m.v. een 3D scan. Deze 3D scan wordt door Skidworx zelf uitgevoerd.

Nadat de 3D scan is uitgevoerd, zal er een ‘Pointcloud’ worden gegenereerd. Deze puntenwolk zal door een externe leverancier moeten worden omgezet zodat wij er gebruik van kunnen maken bij de engineering. Voor het verwerken moet nauw contact worden gehouden met de externe leverancier om tot de juiste parameters van de puntenwolk te komen.

Parallel aan het genereren van de puntenwolk zal in het veld een ‘AS-BUILT’ check worden gedaan. Hierin zal in het veld gecheckt worden of de P&ID (Proces & Instrumentation diagram) kloppend is met de werkelijkheid. Dit wordt vervolgens teruggekoppeld aan de klant. Het aanpassen van de zojuist gecheckte P&ID zal door de klant zelf worden aangepast.

In de tweede fase zal de basic engineering uitgevoerd worden. Skidworx zal in deze fase (in overleg met de klant) de P&ID’s gaan aanpassen naar de nieuwe situatie. Tevens zal in deze fase de engineering worden opgestart m.b.t. het in 3D ontwerpen van de nieuwe situatie. In overleg met de verschillende leveranciers en disciplines gaan we op zoek naar een goede basis. De detaillering zal hierin niet hoog zijn. Je zult echter in deze fase wel al een basis maken voor de detail engineering. Hierbij is te denken aan bijvoorbeeld 3D modellen van equipment verzamelen bij externe leveranciers en het slim opzetten van de 3D modellen uit de basic engineeringsfase. Dit zodat dit makkelijk omgezet kan worden naar een detail model.

In de derde fase zal de detail engineering worden uitgevoerd. In deze fase moet het werk uit de basic engineering fase verder uitgewerkt worden tot een definitief ontwerp. Hierin rekening houdend met het food-grade ontwerpen volgens de laatste normen. Na het 3D ontwerpen zullen de 2D tekeningen worden gemaakt zodat een bouwer het kan realiseren. Nauw contact met alle disciplines zal ook belangrijk zijn. Hierin zal het belangrijk zijn dat er bijvoorbeeld rekening wordt gehouden met kabelgoten zodat dit achteraf geen problemen gaat opleveren. Naast de bovenstaande werkzaamheden zullen er ook nog klant specifieke documenten moeten worden aangeleverd.

In de laatste fase zal de realisatie plaatsvinden. Het realiseren zal hierbij op twee manieren worden gedaan. Een deel van het werk zal prefab worden gemaakt. Dit wil zeggen dat het desbetreffende onderdeel/leidingdeel/skid in een werkplaats zal worden gemaakt en vervolgens op locatie zal worden gemonteerd. De tweede manier van realiseren is dat het een deel van het leidingwerk op locatie zal worden gefabriceerd. Hierbij te denken aan het verbindend leidingwerk tussen al bestaande leidingen en/of skids. Als ontwerper van het geheel zul je in contact zijn met de locatie en de bouwer over het plaatsen van het leidingwerk en/of skid(s).

Neem contact op!

Rick Eilander

Project manager

T: +31 6 10 736 152

Vacature: Project Engineer

 

Werktuigbouwer! Ben jij enthousiast, ondernemend, innovatief en lijkt het je geweldig om deel uit te maken van een jong team? Dan zijn we op zoek naar jou!

Over ons

Skidworx is een jong engineeringsbureau in de procestechniek. Wij houden ons bezig met het ontwikkelen en ontwerpen van proces technische installaties voor de milieusector (water en energie) en voor de food sector (zuivel) en de papier industrie.

 Dit doen wij met behulp van verschillende softwarepakketten en de laatste ontwikkelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 3D scanning.

 Wij zijn gevestigd in de hoofdstad van ons Friese land.

Over jou

Jij bent ondernemend, communicatief en kritisch op een positieve manier. Ook kun je prima zelfstandig werken en houd je je eigen planning op orde. Daarnaast ben je een regelneef en kun je jezelf verstaanbaar maken in het Engels. Je bent technisch goed onderlegd en waardeert de dynamiek en variatie van een kleiner bedrijf.

Wat ga je doen

Jouw werkdag varieert per keer. Je maakt 3D ontwerpen van (proces)-technische installaties, zo nu en dan een “Proces & Instrumentation Diagram (P&ID)” in Autocad en selecteert de benodigde componenten om de installatie naar behoren te laten functioneren. Soms ga je naar een klant (als het weer mag) om afspraken te maken, of om bijvoorbeeld een 3D scan te maken op locatie. Ook werk je nauw samen met klanten, partners en leveranciers en natuurlijk met je collega’s

Jouw profiel

  • Je ziet het als een uitdaging om een jong bedrijf te helpen groeien;
  • Je hebt werktuigbouwkunde gestudeerd en beschikt over een HBO denk- en werkniveau;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent klantgericht;
  • Je hebt ervaring met Autodesk Inventor (of een vergelijkbaar pakket).
  • Je spreekt Nederlands en Engels;
  • Je hebt affiniteit met procestechniek;
  • Je bent bereid om te reizen voor je werk;
  • Je hebt een rijbewijs en beschikt over een eigen auto.

Zie jij jezelf al werken aan de nieuwste projecten van Skidworx? Stuur je CV naar reilander@skidworx.com en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stages en afstuderen

Geinteresseerd in een stageplek bij Skidworx? Neem contact op met Rick Eilander, of stuur je cv naar: reilander@skidworx.com